1-700-70-70-08 / 050-6896809

מן התקשורת

מאמרים וכתבות מן העיתונות

יו"ר עמותת אס"ף לחולי פיברומיאלגיה שרון גור באולפן ynet

ההחלטה לקצבת נכות לחולי פיברומיאלגיה: "זו רק תחילת הדרך"
יו"ר עמותת אס"ף לחולי פיברומיאלגיה ותשישות כרונית על החלטת המוסד לביטוח לאומי להעניק לחולים קצבת נכות: "זה לא שהם קמו בבוקר והחליטו להיות נדיבים כלפי החולים. העבודה שלנו הייתה ארוכה וקשה".
בעקבות ההודעה של המוסד לביטוח לאומי על ההכרה בחולי פיברומיאלגיה כזכאים לקצבת נכות, התראיינה באולפן ynet שרון גור, יו"ר עמותת אס"ף לקהילת חולי פיברומיאלגיה ותשישות כרונית.

"ההודעה הזו היא תולדה של עבודה בת 12 שנה של העמותה, בליווי היועץ המשפטי שלנו", היא אומרת באולפן. "הגשנו שלושה בג"צים נגד הביטוח הלאומי, זה לא שהם קמו בבוקר והחליטו להיות נדיבים כלפי החולים. זו רק ראשיתה של הדרך.

"זה לא שעכשיו יחלקו קצבאות בשפע", היא אומרת, "יש דרגות נכות שונות וקושי שונה. העבודה שלנו הייתה ארוכה וקשה, והזכאות עוד לא נחתמה. אנחנו מקווים שזה ייחתם ויהיה לטובת החולים".

לראשונה בעולם: חולי פיברומיאלגיה יזכו לקצבת נכות
עד היום לא הופיעה התסמונת, המכונה בעברית "דאבת השרירים", ברשימת הליקויים המזכים בקצבה. בעקבות בחינה שנערכה במוסד לביטוח לאומי, הוחלט כי החולים יוכרו כזכאים לקצבת נכות של עד 50%. בכך תהפוך ישראל למדינה הראשונה בעולם שבה יהיו הלוקים בתסמונת זכאים לקצבה….
כ-2.5% מהאוכלוסייה בישראל סובלים מפיברומיאלגיה וכ-90% מהחולים הן נשים. המחלה מאובחנת בדרך כלל בין גיל 20 לגיל 50, אך יכולה לתקוף גם ילדים. מאחר שלא קיימת בדיקת מעבדה או הדמיה שבאמצעותה ניתן לאבחן את התסמונת, היא אינה מאובחנת אצל 75% מהאנשים שסובלים ממנה. האבחנה כיום מתבססת על התלונות האופייניות ועל תגובת כאב בלחיצה על 11 נקודות לפחות מתוך 18 נקודות מוגדרות…
שרון גור, יו"ר עמותת אס"ף, אגודת חולי פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית, אמרה כי "לאחר למעלה מעשור של מאבק עיקש, שהרגיש כמו מלחמת דוד וגוליית, וכלל שלוש עתירות לבג"ץ נגד המוסד לביטוח לאומי, אנו גאים בהצלחת תביעתנו להכרה בסבלם וזכויותיהם של חולי הפיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית בישראל, בתקווה לעתיד טוב יותר".

 

?
?